Type
Woningbouw
Locatie
Achterveld
Opdrachtgever
Particulier
Ontwerp
2020-07-13
Oplevering
0000-00-00

Nieuwbouw woning Achterveld

Ter plaatsen van een oude boerderij in Achterveld mocht een nieuwe woning gerealiseerd worden, onder strenge voorwaarde dat de authentieke voorgevel behouden werd. Voor dit bijzondere project was een commissie opgesteld ter controle van de strengen eisen waaraan de nieuwbouw woning moest voldoen.

In nauw overleg met deze commissie hebben wij een ontwerp gemaakt, welke uiteindelijk ook goedgekeurd werd. Uitdaging hierbij zat hem in het combineren van de oude vorm met de nieuwe bouwbesluiteisen, en de wensen van de opdrachtgever. Hierna hebben wij alle nodige stukken gemaakt en aangeleverd voor de vergunningaanvraag bij de gemeente. Wanneer deze is goedgekeurd zullen wij ook het uitvoeringstekenwerk op ons nemen.

Interessant aan dit ontwerp is dat het contrast tussen oud en nieuw goed te zien is. De oude voorgevel zal zoals te lezen volledig identiek herbouwd worden, terwijl de rest van de woning een moderne en open uitstraling heeft door veel glas en staal te gebruiken. Door deze twee stijlen te combineren behoud deze prachtige woning zijn authentieke waarde, in een nieuw jasje!

We helpen u graag een
goede keuze te maken

Het realiseren van een groot bouwproject is voor de meeste mensen geen dagelijkse kost. Er moeten tijdens het proces veel belangrijke keuzes gemaakt worden en het is fijn als er zo min mogelijk mis gaat. Denk daarbij aan de kostenbepaling en de keuze voor een architect of aannemer. Of het nu een argrarisch, utilitair, woningbouw of een heel ander speciaal project is, wij staan te alle tijden voor u klaar! 

Ook zo’n mooi project
starten? Neem snel
contact op