Type
Woningbouw
Locatie
Achterveld
Opdrachtgever
Particulier
Ontwerp
2020-07-13
Oplevering
0000-00-00

Nieuwbouw woning Achterveld

Ter plaatse van een oude boerderij in Achterveld mocht een nieuwe woning gerealiseerd worden, onder de strenge voorwaarde dat de authentieke voorgevel behouden werd. Voor dit bijzondere project was een commissie opgesteld om de strenge eisen waaraan de nieuwbouwwoning moest voldoen te toetsen.

In nauw overleg met deze commissie hebben wij een ontwerp gemaakt, welke uiteindelijk ook goedgekeurd is. Uitdaging hierbij zat hem in het combineren van de traditionele vorm met de nieuwe bouwbesluiteisen en de wensen van de opdrachtgever. Na goedkeuring hebben wij alle benodigde stukken voor een vergunningsaanvraag gemaakt en aangeleverd bij de gemeente. Na een positief besluit hebben wij ter ondersteuning van de aannemer ook het uitvoeringstekenwerk op ons genomen.

Interessant aan dit ontwerp is dat het contrast tussen oud en nieuw goed te zien is. De oude voorgevel is volledig identiek herbouwd, terwijl de rest van de woning een moderne en open uitstraling heeft door veel glas en staal te gebruiken. Door deze twee stijlen te combineren behoud deze prachtige woning zijn authentieke waarde, in een nieuw jasje!

We helpen u graag een
goede keuze te maken

Het realiseren van een groot bouwproject is voor de meeste mensen geen dagelijkse kost. Er moeten tijdens het proces veel belangrijke keuzes gemaakt worden en het is fijn als er zo min mogelijk mis gaat. Denk daarbij aan de kostenbepaling en de keuze voor een architect of aannemer. Of het nu een argrarisch, utilitair, woningbouw of een heel ander speciaal project is, wij staan te alle tijden voor u klaar! 

Ook zo’n mooi project
starten? Neem snel
contact op