Waar kunnen wij u mee helpen?

Vergunning aanvragen

Heeft u een bouwvergunning nodig voor het realiseren van uw villa, bedrijfshal of agrarisch gebouw? Dan is het noodzakelijk dat u deze aanvraagt bij de gemeente. Door R.G. Geurtsen in een vroeg stadium bij uw project te betrekken, kunnen wij globaal uw wensen vrijblijvend toetsen. Het proces van een vergunning aanvragen kunt u uit handen geven aan de professionals van R.G. Geurtsen Bouwkundig Teken- en Adviesbureau. Wij willen u graag gedurende het volledige bouwproces, van ontwerp tot oplevering, begeleiden. Zo ook bij het aanvragen van een vergunning bij de gemeente. Lees verder voor meer informatie over onze werkwijze. Uiteraard kunt u ook direct vrijblijvend contact met ons opnemen door te bellen of te mailen.

Het proces

Wanneer u bij ons komt voor het aanvragen van een bouwvergunning, gaat dat als volgt in zijn werk. We beginnen uiteraard met een ontwerp van uw project. Vervolgens zal er een principeverzoek worden aangevraagd. Als bouwkundig teken- en adviesbureau kennen wij de regels die gelden van binnen en van buiten. Daarnaast onderhouden wij nauwe contact met de gemeente. Wij hebben op deze manier veel duidelijkheid over wat mogelijk is en wat niet. De bouwplannen in het principeverzoek worden door de gemeente getoetst aan verschillende voorschriften.

Het indienen van een voorlopig akkoord

Op basis van het principeverzoek wordt er een voorlopige beslissing genomen. Dit geeft een indicatie van de haalbaarheid van het plan en/ of milieutechnische componenten. Er kunnen dan eventuele aanpassingen worden gedaan. Wanneer alles in orde is, kan het voorlopige akkoord definitief ingediend worden. Bij het definitief indienen van een omgevingsvergunning komen veel zaken kijken zoals duurzame en constructieve berekeningen. Bij akkoord geldt er een bezwaartermijn van 6 weken. Indien er geen bezwaren worden ingediend, kan er gebouwd worden. Ook tijdens de bouw van de woning of het pand wordt er door ons contact gehouden met de gemeente. Zo worden er bijvoorbeeld tekeningen ingediend ter controle en zorgen wij ook dat de toezichthouder van de gemeente op de hoogte blijft van uw project, dit alles om bijvoorbeeld een bouwstop te voorkomen.

Neem contact op

Heeft u behoefte aan onze begeleiding bij het aanvragen van een vergunning? Of wilt u meer weten over het proces? Dan kunt u vrijblijvende contact met ons opnemen door te bellen naar 0318 74 53 00. Mailen is ook mogelijk via e-mailadres info@www.rggeurtsen.nl. Wij informeren u over onze werkwijze en ontvangen graag meer informatie over wensen voor uw bouwproject.